ספרי לנו על עצמך:

IMG_0259

מיכל, בת 33, הגעתי למסלול באוקטובר 2006 והתחלתי את לימודי החשבונאות לתואר ראשון, לאחר מכן סיימתי M.B.A  במימון וניהול פיננסי של המסלול האקדמי בבית הספר למנהל עסקים. מתרגלת במחלקה לחשבונאות בארבע שנים האחרונות בקורסי החשבונאות הפיננסית, מרכזת את לימודי שנת השלמה בפיננסית מחזור אפריל, וחברה בצוות המקצועי של המחלקה.

מה מייחד את המכללה בעינייך:

קודם כל האווירה הנעימה בקמפוס, רק מי שמגיע לכאן יכול להבין על מה אני מדברת. לא מובן מאליו להגיע למקום עבודה / לימודים כל בוקר עם חיוך, על אף שיש תקופות לחוצות של עבודה ובחינות.
בנוסף מאוד מיוחד בעיני בבית הספר למנהל עסקים בכלל ובמחלקה לחשבונאות בפרט, הקשר ההדוק בין המרכז לניהול קרירה, למשרדי רו"ח שבראשם יושבים בוגרים שלנו ומרצים במחלקה, לבין הסטודנטים. שיתוף פעולה ייחודי  מעין זה קיים אצלנו בקמפוס ומאוד עוזר לסינרגיה בין הגופים השונים, לרוב בקידום הסטודנטים במציאת מקומות התמחות.

יש הרבה אבל בחרתי לשתף בשניים:
לפני עשר שנים בדיוק לא הצלחתי להתקבל ללימודי החשבונאות במכללה למנהל, ולכן התחלתי ללמוד דרך תכנית שער פתוח והייתי על תנאי. כנראה שזה מה שדחף אותי יותר להצליח, זוכרת  שהבטחתי לעצמי "הם עוד ישמעו עלי".

לאחר הצבא נסעתי לטיול של שלושה חודשים בארה"ב וחזרתי לארץ רק אחרי שנתיים, ומאז התאהבתי בלאס וגאס וביקרתי שם 17 פעמים!

מהו הטיפ שהיית נותנת לסטודנטים של היום?

לא לפחד ממקצוע החשבונאות. הרבה עברו את זה ועוד הרבה יעברו את זה בעתיד. להיות קצת יותר סובלניים בעיקר במקצוע החשבונאות. הסטודנט צריך להבין שתכנית הלימודים בנויה לאורך ארבע שנים ואי אפשר להבין הכול בשנה א' בסמסטר הראשון. בסופו של דבר למי שיהיה כוח רצון והתמדה יצלח את בחינות המועצה, וללא יספק יצור לעצמו יתרון יחסי בשוק העבודה וביתר המקצועות הפיננסיים.

מה את אוהבת ופחות אוהבת בסטודנטים של היום?

אוהבת אצל הסטודנטים של היום את ההרגשה שיכולים לשתף ולהרגיש חופשי ובנוח, שמצד שני זה גם מה שאני לא אוהבת לפעמים כי זה יכול גם לעבור את הגבול. בדור של היום עם כל החשיפה לרשתות החברתיות והמדיה אי אפשר להאשים אותם בזה, ולכן מקבלת זאת באהבה.

מה מצחיק אותך?

שני האחים שלי יכולים לגרום לי לצחוק בלי הפסקה, מרגישה לידם כמו במופע סטנד אפ.

מה מרגש אותך?

הרגע הזה "שנופל האסימון" לסטודנט שלא הבין נושא מסוים, והוא מסתכל לי בעיניים ונושם לרווחה. ובכלל כל מה שקשור לסטודנטים והקשר האישי שלי אליהם.

איך את מפנקת את עצמך?

מי שמכיר אותי יודע שאני טיפוס שלא חוסך מעצמו, בעיקר בביגוד, מסעדות וטיסות לחו"ל.

איזו תכונה היית משנה בעצמך?

לעיתים קרובות אני מרגישה יותר חכמה מאחרים, היה רצוי מבחינתי שגם אם זה נכון אסתיר את זה קצת… ובאותה נשימה גם את הצניעות :)

איזה כישרון היית רוצה שיהיה לך?

לא כישרון של ממש, אבל לדעת קצת לשיר יחד עם גלגל"צ ולא לזייף כל כך הרבה.

מה היית לוקחת איתך לאי בודד?

ברור שאת האפליקציה של ZARA WOMAN.

עם איזו אישיות היית יוצאת לארוחת ערב?

החלטתי לבחור באישיות שעדיין לא פגשתי בחיי. הייתי שמחה לדעת מי יהיה האביר על הסוס, ולערוך לו תחקיר מקיף על אישיותו, ותכונותיו העתידיות.

באיזה מקצוע אחר מהמקצוע שלך היית רוצה לעבוד?

ללא ספק הייתי בוחרת במקצוע שקשור בעיצוב. זה יכול להיות אדריכלות, עיצוב פנים או עיצוב אופנה. מגיל קטן תמיד התחברתי לזה, ועם השנים הצורך גובר. בדור של ימינו אני לא פוסלת כלום ואולי אגשים את החלום הזה בעתיד.

איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים?

עדיין בבית הספר ובמחלקה לחשבונות –  אחרי הכול כאן זה הבית.
בתקווה שעד אז המסלול יפתח גם בית ספר חדש לעיצוב אופנה ואהיה הדיקאנית.

תשע + = 13