נעים להכיר – ספר לנו על עצמך:תמונה

שמי בן טלוסטי, בן 25 מתל אביב וסטודנט שנה ב' מהמחלקה לחשבונאות. בשנים האחרונות עסקתי בניהול עסק לאירועי קוקטיילים, ולאחרונה הקמתי בבית הספר מיזם חברתי בשם "Second Chance" המחבר בין סטודנטים מצטיינים לסטודנטים המעוניינים לשפר את ציוניהם לאחר המועד הראשון בבחינות.

איך חשבת על הרעיון לפרויקט?

עוד כשהתחלתי ללמוד במכללה תמיד עזרתי לחברים שאיתי, כפי שכל סטודנט עוזר לחברו ללימודים, ואז עלה במוחי הרעיון שאפשר ליצור מערכת, שבה נחבר בין סטודנטים מצטיינים שסיימו את המועד הראשון למבחן בציון גבוה, לסטודנטים שמעט מתקשים לצלוח את מועד א'. היתרון הוא שהחומר נשאר טרי אצל הסטודנטים המצטיינים, ולכן גם קל להם מאוד לסייע לסטודנטים שמעוניינים לשפר את הציון שלהם או שנכשלו במועד א'. בתמורה לעזרה הזו, הסטודנטים הלומדים יתרמו סכום סמלי לעמותה.

אמרת שהסטודנטים יתרמו סכום סמלי, למי הוא ייתרם? מי בוחר את העמותה?

הסכום שאותו יתרמו הסטודנטים ייתרם לרשימת עמותות לבחירת הסטודנט החונך.

אז מה מקבלים הסטודנטים שמלמדים את הסטודנטים?

אנו חיים בעידן שבו הערכים של מחויבות חברתית וערבות הדדית נמצאת במודעות של כולנו. האקטיביזם של הדור הצעיר ובעיקר הסטודנטיאלי מתפתח, ואנשים מעוניינים לתת מעצמם ולתרום. הסטודנטים החונכים שלנו תורמים מזמנם לשם התרומה. אנו לא מחלקים מלגות, אבל כחלק משיתוף הפעולה שלנו עם בית הספר למנהל עסקים, אנו נחלק תעודות הוקרה בסוף השנה.

חשוב להדגיש כי כאשר סטודנט מגיע לפרויקט, הוא לא משלם לאדם פרטי, אלא עוזר לעמותה על ידי תרומה סמלית. אני מאמין כי עם השילוב של מחיר נמוך לשיעור ותרומה לקהילה, לא מעט סטודנטים יבחרו באופציה זו. הסטודנטים החניכים שותפים מלאים לעשייה החברתית הערכית של הפרוייקט בכך שכספם נתרם לעמותות נבחרות וחוזר חזרה לשיפור החברה.

איך תבטיח שהסטודנטים המצטיינים יהיו החונכים במיזם?

הנהלת בית הספר שותפה מלאה למיזם. את מאגר הסטודנטים המצטיינים בכל קורס הם יעבירו אליי, ותצא פנייה מסודרת לסטודנטים הללו עם בקשה לשותפות בפרויקט.

"מכל מלמדי השכלתי ומתלמידיי יותר מכולם" – הדרך הטובה ביותר ללמוד ולהשיג ידע, היא דרך לימוד אחרים.

חמש + = 13