נעים להכיר – ספרי לנו על עצמך:מיכל כהן חן (2)

מיכל כהן-חן, בת 28, גרה בראשל"צ, לקראת סיום לימודי תואר שני במנהל עסקים בהתמחות אסטרטגיה ויזמות. בעלת תואר ראשון במדעי החברה בהתמחות קרימינולוגיה ומדעי המדינה מאוניברסיטת בר-אילן.

בימים אלו אני מתמחה בחברת BBDO IM דרך תכנית האינטרשיפ של המרכז לניהול קריירה. במסגרת ההתמחות אני מבצעת מחקרי שוק, מנתחת את הזירה הציבורית, התקשורתית והדיגיטלית של חברות, בונה תכניות עבודה ויח"צ, ומנטרת את הנוכחות האינטרנטית של הלקוחות.

אני מאוד נהנית לקחת חלק בעשייה המקצועית ולהתנסות בתחום הפלנינג, וכמובן לדעת שהצלחתי לסייע במגוון הפרויקטים והמשימות של החברה.

בצבא שירתתי במשרד הביטחון. מאוד נהניתי לקחת חלק בעשייה הביטחונית, להשתתף ולסייע במגוון פרויקטים ומשימות מאתגרות ומעניינות. חשתי סיפוק מהעובדה, שרעיונות שיזמתי מומשו, ושהצלחתי להוביל מהלכים לשיפור ושדרוג העשייה השוטפת.

בחרתי ללמוד מנהל עסקים מכיוון שאני מאוד מתחברת לתחום האסטרטגיה והפיתוח העסקי.

בזכות הלימודים רכשתי מגוון כלים מקצועיים אשר מסייעים לי לבנות אסטרטגיות, וליזום רעיונות חדשים ויצירתיים עבור הארגונים בהם אני עובדת.

הלימודים הקנו לי ידע מקצועי והזדמנות להתנסות במגוון תחומים עכשוויים בשוק, למשל: הצגת פרזנטציות הכוללות בניית אסטרטגיה חדשנית לחברה מוכרת בשוק, פיתוח רעיונות שיווקיים ויצירתיים עבור ארגונים גדולים, ניתוח דוחות של חברות מובילות במשק ועוד.

אני חיה את העבודה וההתמחות שלי גם אחרי שעות העבודה.

לפני השינה נולדים לי הרעיונות הכי טובים, ואז אני קמה מהר ומוצאת את עצמי באמצע הלילה כותבת את הכל בהתלהבות ומחכה כבר שיגיע הבוקר כדי להביא את הרעיון איתי לעבודה ולממשו.

מה חלמת להיות כשהיית קטנה?

חלמתי להיות כתבת חדשות אשר משקפת לציבור את האמת ונלחמת עבור צדק ושוויון חברתי.

אני לא יודעת, מכיוון שהחיים מאוד דינאמיים ובלתי צפויים. אך אני מאחלת לעצמי ומקווה שאצליח לממש את יכולותיי ושאיפותיי, וליישם את כל מה שרכשתי בדרכי, וכמובן לתרום באופן משמעותי לסביבה שלי.

עם מי היית שמחה לשבת על בירה?

הייתי שמחה להיפגש עם גדעון עמיחי, מנהל קריאייטיב ראשי ומנכ"ל משותף במשרד הפרסום "שלמור אבנון עמיחי/Y&R" לשעבר. סיפור חייו של גדעון מאוד מעניין ומרגש בעיני, גדעון נלחם כדי להתקבל לנוי-יורקר ואחרי כישלונות וסירובים רבים, לבסוף קיבל את ההזדמנות ויצירותיו פורסמו ונמכרו. הוא כתב את הספר "לא, לא, לא, לא, כן" המהווה השראה ומעלה מוטיבציה לכל מי שבחיים שלו קיבל תשובה שלילית או נכשל. המסר שלו הוא לא לוותר על החלום למרות שמקבלים סירובים, כי תמיד אחרי הרבה "לא" לבסוף מתקבל לבסוף "כן" אחד ומכאן השמיים הם הגבול.

הייתי רוצה לשמוע על תחושותיו במהלך דרכו, על הרגשות לאחר הכישלון והרצון העז להמשיך להילחם ולא לוותר על החלום.

כנראה שמשוחחת עם חברי לבית הספר.

יש לי שניים:

המוטו הראשון שלי הוא- "במקום בו יש רצון ישנה גם דרך, המטרה אומנם חשובה אך חשובה יותר היא הדרך"

את החלק הראשון של המוטו קיבלתי מהמפקדת שלי בטירונות, ואת החלק השני הוספתי במהלך השנים עקב חוויות שעברתי. ברגע שיש לנו רצון עז להשיג את המטרות אנו נמצא את הדרך להגיע לפסגה, אך חשוב מאוד שנזכור ונעריך את הדרך שהובילה אותנו למטרה.

המוטו השני שלי הוא- "כוון את עצמך לירח, גם אם תחטיא תנחת בין כוכבים"

שמעתי את המשפט לראשונה מהמ"מ שלי בטירונות ומאז הוא מלווה אותי בדרכי.

הירח נחשב כמטרה גבוה ורחוקה שאליה אנחנו מכוונים, אך גם אם חלילה לא נגיע למטרה, אנו נגיע רחוק יותר, אל הכוכבים אשר נמצאים מאחורי הירח. ומכאן שאנו מכוונים את עצמנו למטרה מסויימת ואם לא נגיע אליה נגיע למקום רחוק וטוב יותר ממה שציפינו.

שבע − 3 =